پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024
کد خبر: 254082
۱۸ مرداد ۱۳۹۰ - ۱۸:۲۸

نشست تخصصي خانواده از منظر قرآن كريم، به همت دفتر فرهنگي- تربيتي مركز مديريت حوزه‌های علميه خواهران، در سالن جلسات بخش حوزوي نوزدهمين نمايشگاه بين المللي قرآن كريم برگزار شد.

به گزارش مركز خبر حوزه، در اين نشست تخصصي خانم دكتر شايسته خوي از کارشناسان مسائل خانواده، با اشاره به جايگاه خانواده در قرآن كريم، اظهارداشت: براي اين‌كه به جايگاه خانواده از منظر قرآن كريم پی ببریم،‌ بايد ابتدا قرآن را بفهمیم و جايگاه آن را در زندگي استحكام بخشیم.

مشاور آستان قدس رضوي افزود: معارف قرآنی بايد همچون چتري همه زندگي ما را تحت سايه خود قرار دهد و براي برنامه ريزي در زندگي از آن بهره ببریم.

اين كارشناس مسائل خانواده ادامه داد: هيچ وسيله بشري نمي تواند مانند قرآن كريم براي بهبود زندگي و تحكيم خانواده نقش تعيين كننده اي داشته باشد؛ بنابراين باید آن را در جزء و جزء زندگي پياده نمود و به دستورات آن عمل کرد.

وي در ادامه  با اشاره به کلامی از  امام سجاد(ع) درباره قرآن كريم مبنی بر این‌که «اگر همه افراد بشر از بين بروند و كسي روي زمين نباشد و من تنها باشم، چنانچه قرآن كريم با من باشد، احساس ترس نمي كنم»، تصریح کرد: طبق این کلام، قرآن كتابي است كه اگر در خانه هاي ما قرائت شود و به آن عمل کنیم، زندگي را منور مي كند.

شايسته خوي در بخش دیگری از سخنان خود تعريفی از  خانواده ارائه کرده و بيان داشت: خانواده يك منظومه است که  سيري منظم را طي مي كند و اعضاي آن با يكديگر همبستگي، عاطفه و عشق دارند.

*احترام به والدین از نگاه قرآن

این استاد حوزه و دانشگاه با بیان این مطلب که قرآن كريم به مسئله خانواده تاکید فراوان دارد، عنوان كرد:‌ اولين تاكيدات درباره احسان به والدين می باشد و آياتي كه در اين زمينه وارد شده 6 آيه است كه در اين آيات خداوند تاكيد مي كند، تحكيم خانواده به احسان و احترام والدين بستگي دارد.

مشاور آستان مقدس رضوي بيان داشت: متاسفانه امروز پدرسالاري،زن سالاري و حتي فرزندسالاري موجب شده تا تحكيم خانواده تهديد شود؛ در حالي كه از نظر قرآن كريم خانواده بايد خداسالار باشد.

شايسته خوي، با اشاره به آيه 14 سوره لقمان، تصریح  كرد: خداوند به مسئله تشكر از والدين آنچنان اهميتي قائل است كه تاكيد كرده بعد از شكر خدا بايد از والدين سپاسگزاري كنيد و همچنين قرآن كريم حق شناسي از مادر را تصريح نموده است.

وي عنوان كرد: قرآن كريم بر مسئله توجه به مادر و زن تاكيد فراوان كرده و آن را ضامن سلامت جامعه مي داند.

اين كارشناس مسائل خانواده با بيان اين‌كه تثبیت جايگاه پدر و مادر در خانواده، ضامن سلامت و استحكام خانواده است ،گفت: قرآن كريم دو دسته خانواده را معرفي مي كند، خانواده هايي كه شجره طيبه هستند و ريشه هاي محكمي دارند كه هيچ چيزي آنها را تهديد نمي كند و خانواده هايي كه شجره خبيثه و ناپاكي هستند و ريشه ندارند.

وي تاكيد كرد: از نظر قرآن كريم خانواده هاي نا پاك هرگز سالم نمي مانند و از هم پاشيده مي شوند.

شايسته خوي بيان داشت: يكي از مهمترين عوامل تشكيل شخصيت فرزندان، خانواده است، به طوری که خانواده خوب موجب تحكيم و پايداري شخصيت فرزندان مي شود.

*خانواده ای نمونه برای تمام خانواده ها

اين استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به آياتی از قرآن كريم بيان داشت: خانواده امام علي(ع)، خانواده اي نمونه است كه قرآن كريم اين خانواده را به عنوان نمونه براي ساير خانواده ها معرفي كرده است، خانواده اي كه همه چيزش خدا است و خداسالاري در آن حاكم است و همه رفتار هاي خانواده بر محوريت خدا است.

مشاور آستان قدس رضوي با بيان شاخص هاي خانواده ايماني، اظهارداشت: كساني كه ايمان آوردند و فرزندانشان نيز از ايمان آنها تبعيت مي كند، چنين خانواده‌ای در روز قيامت همه به داد يكديگر مي رسند و بدون اين‌كه اعضاي خانواده از اجرشان كم شود، مي توانند ساير اعضا را با خود همراه كنند و به درجات بالاي بهشت ببرند.

وي در ادامه یادآورشد: الگوي خانواده در سوره تحريم 4 خانواده است که  دو خانواده آن ايماني و دو خانواده دیگر شيطاني هستند؛ خداوند اين خانواده ها را به عنوان مثال معرفي كرده تا زندگي آنها الگوي خانواده هاي امروز باشد.

شايسته خوي اظهارداشت: دو خانواده بهشتي، خانواده هايي هستند كه مردانشان توحيد انديش هستند و زنانشان نقطه مقابل اند و پيرو نظام ضد الهي و شيطاني؛ يعني زنان نوح و لوط كه هر دو كافر بودند.

وي عنوان كرد: قرآن كريم دو خانواده را مثال زده كه زنان در اين خانواده توحيدي بودند، يكي از اين خانواده ها زن فرعون و ديگري مريم مقدس است كه براي ساير خانواده ها مي تواند الگو باشد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha